Wanneer alle in te dienen tekeningen en rapporten gemaakt en verzameld zijn gaan wij voor u de omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen. Dit doen wij online via het Digitaal Stelsel Omgevingswet, afgekort DSO. Hierbij treden wij op als gemachtigde, zodat u zich daar niet mee hoeft te vermoeien. Wij ontzorgen u dus volledig van deze procedure en zijn uw vraagbaak in dit geheel.
De gemeente zal de aanvraag in beginsel gaan beoordelen op ontvankelijkheid, dat wil zeggen dat ze gaan oordelen of de ingediende documenten voldoen aan de indieningsvereisten. Mocht de aanvraag niet compleet, of niet in orde zijn, dan wordt dat schriftelijk aan ons als gemachtigde medegedeeld. Hierna gaan wij gelijk over tot actie om dat zo snel mogelijk in orde te maken, waarna de gemeente ons schriftelijk kenbaar maakt dat de aanvraag ontvankelijk is verklaard en in behandeling wordt genomen.
Er van uitgaande dat uw bouwplan binnen de regels van het bestemmingsplan valt, zal binnen 8 weken de omgevingsvergunning bij u op de mat vallen (reguliere aanvraag). Soms verzoekt de gemeente ons om aanvullende informatie. In dat geval gaan wij gelijk daar mee aan de slag zodat dat geen oponthoud gaat geven.
Stel dat uw bouwwens nu niet geheel binnen deze bestemmingsplanregels valt, dan wil dat nog niet zeggen dat het onmogelijk is. In dat geval kan het zijn dat met een binnenplanse vrijstelling toch medewerking kan worden verleend. Hier beslist dan Burgemeester & Wethouders over.
Mocht zelfs op deze manier de afgifte van de vergunning niet mogelijk zijn, dan kunnen wij met de gemeente in gesprek gaan of een wijziging van het bestemmingsplan tot de mogelijkheden gaat behoren. Wanneer de gemeente daar positief op reageert, is dat de overweging waard. U moet hier wel denken aan ±€12.500,00 extra investering i.v.m. het extra werk bij de gemeente en het door externe bureaus schrijven van diverse rapporten etc.